Història del Somni ProduccionsELS INICIS....

El Somni Produccions és una productora que es va fundar el mes de Març de 2012 per Joan Porcel, un apassionat del teatre des de la seva infància i que va complir un dels seus somnis, viure per i per al teatre.

Dia 5 de maig de 2012 es va estrenar la primera producció: “Mamaaà!” escrita per Jordi Sànchez i Pep Antón Gómez. La direcció va ser a càrreg de Catalina Solivellas i  intepretada per Xim Vidal i Joan Manel Vadell. Una comèdia molt divertida on una mare de 102 anys sense cap intenció de morir-se i dos fills ben madurets que esperen amb impaciència , entre orinals, medicines, pistoles, testimonis de Jehovà i timbres, molts timbres, que arribi el moment d'alliberar-se de les seves misèries...

PASSAT UN ANY....

Un any més tard i sota la coincidència de la fusió de vàries obres de Chekhov, es va estrenar el mes de Juliol de 2013 “Ivànov, ja no hi ha mosques” una adaptació de Sergi Baos de l’obra Ivànov d'Anton Chekhov dins un cicle anomenat Jardí Desolat.  Amb un repartiment de set actors: Rodo Gener, Xim Vidal, Alicia Garau, Marga López, Pedro Mas, Neus Cortés i Albert Mèlich l’obra es desenvolupa en espais no convencionals on el públic es mou amb els actors per diferents espais. És aquí on comença la filosofia de la productora: dur el teatre al públic en espais emblemàtics de les ciutats i dels pobles fent possible una connexió entre la riquesa cultural i patrimonial i el teatre, on els espais tenen vida pròpia i els espectadors formen part de l’escena. I on la proximitat és un valor afegit.

A L'ANY 2014....

Després del gran acolliment de la versió d’Ivànov, l’any 2014 es va estrenar al Palau d’Aiamans l’obra “Un Matrimoni de Boston”. Una comèdia de David Mamet que basteix un gran artifici dialèctic al voltant d’uns personatges femenins que intenten sobreviure en la societat puritana de finals del segle XIX. L’obra va ser dirigida per Rafel Duran i traduïda al català per Joan Sellent amb l’interpretació de Lluqui Herrero(Anna), Agnés Llobet (Claire) i Maria Bauça (criada).
Una alta comèdia on els personatges centrals de l’obra són dos animals ferits, amb les seves contradiccions, els seus capricis i xantatges, els seus desitjos sexuals, les seves ambicions de poder i el seu pànic al pas del temps, dues dones la dependència de les quals transita entre l’amor i l’aversió.
“Un matrimoni de Boston, més enllà d’un intent per recuperar un amor perdut, és un pacte convivencial. Un contracte amb les seves parts agres i dolces. No es tracta de creure en la felicitat sinó de decidir com viure-la. I com sempre el futur és ple d’incerteses” reflexa el director de l’obra.

AL 2015...

A l’Octubre de 2015 la productora aposta per un monòleg: “Quan venia l’esquadra” basat en la novel·la de Xesca Ensenyat, escriptora mallorquina, del mateix títol.
Es tracta d’una adaptació lluire de Joan Yago i sota la direcció de Joan Fullana. Un monòleg molt divertit i entranyable interpretat per Catalia Solivellas. L’obra, inspirada en las vivències i creences de Xesca Ensenyat, transporta al públic a la vida del Port de Pollença, eu Moll, durant els anys 50 i 60. És el reflex d’una dona amb molts conflictes, dura amb el món i amb ella mateixa, crítica i a la vegada amb un  sentit de l’humor molt irònic, molt  intel·ligent.
L’obra fa un viatge mitjançant efectes visuals i sonoros de reflexions nostàlgiques amb un text precís embolicat amb frases sublims i records quotidians.