Descarregar Dossier

Informació

  • Any: 2106
  • Text: Tennessee Williams
  • Direcció: Sergio Baos
  • Lloc: Arxiu del Regne de Mallorca (Palma)

         TEASER


UN TRAMVIA ANOMENAT DESIG (2016)Sinopsi

Blanche Dubois arriba de forma gairebé sobtada a casa de la seva germana Stella. Allà hi viu també el seu home, Stanley Kowalski. No poden ser més dispars, ella d’educació culta i sofisticada convivint amb un home groller i de costums un tant salvatges. Curiosament entre ells dos neix una atracció fatal i, a la vegada, una lluita per aconseguir el poder en un ambient claustrofòbic.

M’interessa la violència, és ver. No som un home violent, ni molt manco i per això mateix, potser, m’interessa encara més. La violència com a motor dels nostres desitjos, o simplement com a desencadenant de les nostres frustacions o també com a eina en una relació de poder. La violència com a estètica simplement... No ho sé.
Per què El tramvia, doncs? Perquè és un clàssic cotemporani? Obvi. Perquè parla des dels budells? També. Però sobretot perquè parla del fràgil equilibri en el que estam tots. Qualsevol fet, per petit que sigui, pot fer esclatar la bomba, pot fer brollar la violència que viu dins nosaltres.
Lorca, Büchner, Koltès, Mouawad, Cela també ho sabien. Per això, també formen part d’aquest “tramvia” perquè qualsevol història humana és una història de violència.
                                            Sergio Baos (adaptació i direcció)

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Tennessee Williams

Intèrprets:

Blanche: Alexandra Palomo

Stella: Marga López

Stanley: Rodo Gener

Mitch: Joan Manel Vadell

Adaptació i direcció: Sergio Baos

Ajudant de direcció: Joan Porcel

Escenografia: Joan Porcel

Il·luminació: David Suau

Producció Executiva: Luis Baró

Disseny Gràfic: On Accent

Fotografia: Àngel Romaguera


MULTIMÈDIA